Menu Sluiten

Wandelcoaching

Veel mensen leven in een moordend tempo. Er moet van alles: carrière maken, kinderen opvoeden, een leuke partner zijn, mantelzorger zijn en ook  nog een grote vriendenkring onderhouden. Dan is het soms even tijd voor vertragen. Even een stapje langzamer en eens bekijken wat er allemaal op je bord ligt en of je dat er wel allemaal op wilt hebben. Even stilstaan bij wat je nu echt belangrijk vindt en of je op de voor jou juiste wijze bezig bent.

Hoe werkt het?

Tijdens de wandelcoaching gaan we samen op pad in de natuur. Even letterlijk vertragen. Bewegen in de natuur zorgt voor een verhoogd niveau van serotonine en endorfine, dé hormonen die ervoor zorgen dat je je goed voelt. In de natuur lijken de dagelijkse beslommeringen even wat verder weg.

Door samen op pad te gaan en de metaforen uit de natuur te ontdekken kom je al wandelend tot inzichten. Het zorgt voor beweging zonder te snel te gaan. Gedachten, gevoelens, vaste patronen en gewoonten; alles komt makkelijker in beweging in de natuur. Alle zintuigen worden geprikkeld: je voelt de wind, ruikt het gras en ziet de bomen. Dit versterkt de beleving. Samen wandelen creëert ook ruimte. Je kunt elkaar immers niet constant aankijken tijdens het lopen maar je kijkt vaak wat verder weg. Het wandelen zorgt er daarnaast voor dat je stiltes niet als vervelend ervaart maar als een manier om tot jezelf en tot rust te komen.

Voor wie?

Wandelcoaching is bij uitstek geschikt voor mensen die in beweging willen komen. Letterlijk maar ook omdat er processen in gang gezet moeten worden. Er moet bijvoorbeeld een keuze gemaakt worden op werkgebied, je loopt vast of je bent op zoek naar wat er nu eigenlijk écht toe doet. Ook bij stress en burn-out coaching maak ik graag gebruik van de natuur, het wandelen en de rust die dit geeft.