Menu Sluiten

Stress en Burn-Out coaching

Stress en Burn-out coaching is geen quick fix of therapie. Wat is het wel? Het is een intensieve vorm van coaching waarbij we ons samen richten op spoedig maar vooral verantwoord terugleiden naar werk of een andere levensinvulling. Het is maatwerk; afhankelijk van jouw (on)mogelijkheden.

Stress ontstaat als je denkt dat er meer van je verwacht wordt dan je denkt aan te kunnen.

Iedereen ervaart stress. En dat is in veel gevallen ook helemaal niet erg. Sterker nog, het zorgt ervoor dat we gevaar herkennen en in beweging komen. Het is een overlevingsmechanisme. Stress wordt een probleem als er geen balans is. Geen balans tussen stress en herstelmomenten en geen balans tussen draagkracht en draaglast. 

Een burn-out is een energiestoornis. Hierbij is er sprake van uitputting (fysiek en emotioneel), cognitief geheugenverlies (b.v. geheugenproblemen etc.) emotioneel controleverlies (huilbuien of een lagere tolerantiegrens), mentale distantie (weerstand tegen het werk) en houden de klachten al minimaal 6 maanden aan.

Wat kan ik voor je betekenen?

Bij aanvang van de stress en burn-out coaching maak ik altijd een plan van aanpak. Hierin komen na een eerste analyse onder andere ontspanningstechnieken en het omgaan met emoties aan bod. We gaan samen op zoek naar de eigen stressoren en hoe daar mee om te gaan. We kijken naar talenten, naar drijfveren en het versterken van competenties. We gaan op zoek naar wat jij nu écht belangrijk vindt. Je krijgt handvatten om terugval te voorkomen. Verderop in het traject kunnen we een wandelcoach–  of paardencoachsessie inzetten. Het is zoals gezegd maatwerk. Maar allereerst ga je aan de slag met ‘opladen’, het herstellen van je conditie en energie. Zo werken we op jouw tempo doelbewust terug naar werk of misschien kies je voor een andere levensinvulling.